Körtés sütemény

2011 március 1. | Szerző: |

 Körtés sütemény
HOZZÁVALÓK:

4 (kb. 50 dkg) császárkörte
5 dkg vaj
5 dkg kukoricakeményítő
5 dkg cukor
4 tasak vaníliáscukor
3 tojás

1 evőkanál olaj
1 kávéskanál vaníliaaroma
5,5 dkg liszt
fél tasak élesztőpor
2 evőkanál rum

ELKÉSZÍTÉS:

A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházukat kivágjuk. A vajat megolvasztjuk, a vaníliáscukorral elkeverjük, és enyhén barnára pirítjuk. A körtéket megforgatjuk a pirított cukorban, majd félretesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojássárgákat, az olajat, a vaníliaaromát és a cukrot simára keverjük, majd belekeverjük a lisztet, az élesztőt és a keményítőt, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Kerek teflontepsibe rendezzük a körtéket, és ráöntjük a tésztát. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Amikor kész, rummal meglocsoljuk, és cukorral megszórjuk. Langyosan tálaljuk.


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!