Füstölt sajt alatt sült karfiolos csirke

2011 március 11. | Szerző: |

Füstölt sajt alatt sült karfiolos csirke


HOZZÁVALÓK:

1 kg csirkemell
50 dkg karfiol
3 dl tejföl
20 dkg füstölt sajt
3 gerezd fokhagyma

feketebors
olaj

ELKÉSZÍTÉS:

A csirkemellet felszeletelem, mindkét oldalát sózom, borsozom. A 3 dl tejfölt kikeverem az apróra vágott fokhagymával, meghintem kevés sóval, borssal. A karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben megfőzőm. Egy tepsibe kevés olajat öntök, beleteszem a csirkemell szeleteket, reszelek rá füstölt sajtot, majd megfőzött, lecsepegtetett karfiolokat a tetejére teszem. Ráöntöm a fokhagymás tejfölt, és a tetejére reszelem a maradék sajtot. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Rizzsel tálalom.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Jega says:

    Ezt már sokszor csináltam, csak nem füstölt sajttal, de kipróbálom így is. most nem, mert drága a karfiol.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!