2011 szeptember 27. | Szerző: |

 


Mi’ s más saláta


Hozzávalók


 


1 darab fejeskáposzta


1 darab kelkáposzta


4-5 darab sárga zöldpaprika (ha picit erősen szereted 1 darab hegyes erőspaprika is)


1-2 darab zöld kaliforniai paprika


4 darab kígyóuborka


6-8 szem zöld paradicsom (ha van)


… és sok-sok vöröshagyma, kb. 5 nagy fej


 


Vágd össze apróra a hozzávalókat. (A káposztát gyalulhatod is.) Az uborkát ne hámozd meg, gyönyörű színt ad a salátának. A hagymát kis kockára vágd. Keverd össze, és sózd be. Hagyd állni jó pár órát. Nyomkodd ki a levét.


Készíts ízlésed szerint salátalevet a szokott módon. (Ecet+víz+cukor) Kicsit borsozd meg a levet és kis olívaolajat is önthetsz bele. Ebbe a lébe tedd bele a kinyomkodott zöldségeket. Elég levet készíts, hogy jól átjárja a lé!


Ne ijedj meg a sok hagymától, nem lesz hagymaízű, csak nagyon finom. Nem győzöl majd olyat főzni, ami mellé saláta kell. De ez annyira finom, hogy akár magában is lehet enni, vagy egy kis zsíroskenyér mellé. Hűtőben kell tartani.


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!